Як Бути Ближче До Бога і Ясніше Його Чути

Найчастіше пристрасне бажання серця християнина полягає в тому, щоб бути ближче до Бога, ясніше його чути і послідовно виконувати Його Слово. Хороша новина в тому, що, хоча ми і бажаємо наближатися до Бога, чути Його і слідувати за Ним, наш Отець Небесний бажає цього ще більше нас самих.

Насправді Бог зробив все необхідне для того, щоб ми могли входити в його присутність і знаходити там спокій. Він сам бажає бути ближче до нас, чому І послав Духа Святого, що живе в нас-щоб ми могли жити з Ним кожну хвилину.

Бог був ініціатором. Він почав діяти, бо сильно бажав вічно бути зі своїм творінням. Ми знаємо, що він любить нас з того, що він сказав І зробив. Він віддав найцінніше, що мав – свого єдиного Сина, – щоб знайти нас.

“Бо так полюбив Бог світ, що віддав Сина Свого Єдинородного» (Івана 3:16).

Боже Слово ясно показує його бажання бути з нами. З Писання ми бачимо, що наше бажання мати близькі з Ним відносини відображає його бажання нашої близькості з Ним:

“Здалеку з’явився мені Господь І сказав: любов’ю вічною я полюбив тебе і тому простяг до тебе благовоління “(Єремії 31:3).

“Благословенний Бог і Отець Господа нашого Ісуса Христа, який благословив нас … визначивши всиновити нас собі через Ісуса Христа, за благоволінням волі Своєї” (Ефесянам 1:3-5).

“Отче! Яких ти дав мені, хочу, щоб там, де Я, і вони були зі Мною ” (Івана 17:24).

Але Бог не просто хоче бути поруч з нами. Наш Батько зробив для нас можливим бути з Ним, пославши свого сина.

«І ми бачили і свідчимо, що Батько послав Сина Спасителем світу “(1 Івана 4:14).

«І буду вам Отцем» і ви будете Моїми синами і дочками, говорить Господь Вседержитель “(2 Коринтянам 6:18).

“А тепер у Христі Ісусі ви, колишні колись далеко, стали близькі Кров’ю Христовою “(Ефесянам 2:13).

Наше бажання мати відносини з Богом виходить від Нього Самого і веде в місце єднання і спілкування з Триєдиним Богом. Ми можемо відповісти на його запрошення і увійти в близьке спілкування з Ним, невпинно усвідомлюючи, що Дух Божий буквально мешкає всередині нас.

“Чи не знаєте, що тіла ваші  це храм в якому живе Святий Дух, якого маєте ви від Бога,і ви не свої?”(1 Коринтянам 6: 19).

Так як ми знаємо, що бажані Богом і маємо постійний доступ до нашого Творця, то можемо з упевненістю говорити з Ним. Ми можемо зростати в пізнанні Бога, його шляхів, цінностей, характеру через єдність з Трійцею за допомогою вираження подяки, читання Слова і життя в послуху.

Вираз подяки

“Входьте у ворота його зі славослів’ям, у двори його – з хвалою. Славте Його, благословляйте ім’я його “» Псалом 99: 4).

Посеред щоденної рутини і натиску негативних новин, досить нелегко знайти те, за що можна бути вдячним. Але якщо ми звернемося до слова для роздумів над його істинами, то побачимо все так, як бачить Бог.

Ми маємо Бога, який вірний, співчутливий, повільний на гнів і сповнений любов’ю – батько, люблячий милувати. Той же Бог, Який знає все і бачить все, змирився і прийшов на землю, щоб явити істинну Божу природу людям (Колосянам 1: 15).

Навіть коли все далеко не ідеально, ми можемо дякувати Богові за такі великі і маленькі благословення в нашому житті, як сім’я, здоров’я, зцілення, забезпечення, можливості, духовне розуміння, підтримка і привілей зустрічати Новий день. Істина в тому, що він завжди все контролює і знає рішення для кожної проблеми.

Читання Слова

Божі слова, думки і діяння записані в Біблії. Читаючи її, ми стаємо ближче до її божественного автора. Ми знаходимо його мудрість і розуміння. Це відтворює внутрішнє бажання жити в послуху Його Слову.

Ми бачимо, як Бог виявляє свою турботу цьому світу з моменту його створення. Ми згадуємо про його силу як захисника. У ролі мудрого вчителя він терплячий і добрий. Як праведний суддя він бажає виправити все, що неправильно. Читаючи Слово, ми чуємо Бога, який говорить в наші серця щодо наших сімей, свого творіння і щодо кожної сфери нашого життя. Так ми дізнаємося його краще.

Життя в послуху

“Якщо любите мене, дотримуйтесь Моїх заповідей» (Івана 14:15).

Одна зі складових нашої відповіді Тому, хто бажає, щоб ми наближалися до нього, – життя в послуху, коли не потрібно ховатися від нього в соромі, як колись ховалися Адам і Єва.

Коли ми славимо Його, Дякуємо і перебуваємо в читанні Слова, ми здатні дивитися на життя його очима. Бог, Який створив все і всіх, і знає кінець від початку, хоче ділитися з нами своїм баченням того, як розпоряджатися тим, що нам довірено: тілом, розумом, часом і відносинами. У Бога є дивовижний план, спрямований на те, щоб його творіння процвітало (3 Івана 1:2).

Коли ми звикаємо до правильного бачення, ми маємо силу підкоряти свою волю йому і любити його всім серцем, душею, розумом і силою – ми навіть можемо любити своїх ближніх, як самих себе. Ми перетворюємося в образ Христів через силу Духа Святого при взаємодії з Трійцею. Наші відносини з Всемогутнім Богом стають міцнішими і сильнішими, і ми переживаємо ту близькість, для якої були створені.